Wie zijn wij

Technoplaza is het technieklokaal voor de basisscholen uit de Liemers. Op dit moment hebben zich 29 basisscholen aan Technoplaza verbonden.

Het beeld dat leerlingen hebben van wetenschap en techniek wordt al op jonge leeftijd gevormd. Het beïnvloedt hun keuze in het voortgezet onderwijs, de vervolgopleiding en uiteindelijk hun beroepskeuze. Het is daarom belangrijk op jonge leeftijd bètatalent van leerlingen te stimuleren en hen enthousiast te maken voor wetenschap en techniek. Dat is nodig omdat de samenleving om een steeds grotere kennis van wetenschap en technologie vraagt. Wist je trouwens dat 75% van de leerlingen die nu op de basisschool zitten, later een beroep gaan uitoefenen met een techniek die nu nog niet bestaat?

Een kleine 1500 leerlingen uit de groepen 7 en 8 (10 tot 12 jaar) maken bij Technoplaza zoveel mogelijk in kleine groepjes zelfstandig werkstukken. Zij hebben het werk voorbereid op hun eigen basisschool en alle materialen zijn in het lokaal aanwezig. De leerlingen komen of ’s ochtends of in de vroege middag en zijn zonder uitzondering zeer enthousiast en gemotiveerd. Er wordt gewerkt met handgereedschappen en eenvoudige machines.

De kleine groepjes leerlingen worden begeleid door een vrijwilliger. Wij hechten belang aan een fijne werksfeer. Het belonen van vrijwillige inzet vinden wij zeer belangrijk. Denk aan het verzorgen van een traditioneel kerstpakket, het versturen van een verjaardagskaart en het organiseren van een informatief bedrijfsbezoek met aansluitende borrel.