3D-design

Vandaag ga je een eigen 3D ontwerp maken en dit printen met een 3D printer. Dit ga jij doen met de allernieuwste printer die er is. Deze printer kan maar liefst 4 kleuren tegelijk printen! Super gaaf!

Eerst ga je leren hoe je met het programma Tinkercad een ontwerp moet maken en daarna hoe je dit ontwerp kan printen. Wanneer je dat onder de knie hebt ga je de rest van de les zelf iets ontwerpen.

Aan de slag!

Met een 3d-printer kun je zelf voorwerpen maken die je anders moet kopen. Maar als je het slim aanpakt kun je ook voorwerpen maken die nog niet bestaan. Dat deden Sten en Liz ook en die verdienen er nu zelfs geld mee! Bekijk het onderstaande filmpje maar eens.

Om kennis te maken met het 3D ontwerpen ga je eerst een sleutelhanger met je eigen naam ontwerpen.

Bekijk de video hieronder om te zien je hoe je dit kunt doen.

Stap 1:   Klik op ‘Aanmelden‘ (er opent een nieuwe pagina)

Stap 2:   Klik op de nieuwe pagina op ‘Persoonlijke accounts’ en dan op ‘Email of gebruikersnaam

Stap 3:   Vul de inloggegevens in die op de startkaart staan.

Stap 4:   Klik op ‘ontwerpen’ en vervolgens op ‘nieuw’ klik daarna op ‘3D-ontwerp’.

 

Om de basisvaardigheden van Tinkercad te leren ga jij nu een sleutelhanger maken. Kies één van de sleutelhangers hieronder om te gaan maken. Zet de video elke keer op pauze en voer de stappen zelf uit.

dsds

Je weet niet hoe het programma Tinkercad werkt en hoe je dit met de 3d-printer kan printen. Dan is het nu tijd om helemaal los te gaan! Bedenk en maak iets leuks, handigs, moois, of grappigs in Tinkercad en print het uit. Houd de tijd wel in de gaten zodat je jouw ontwerp wel mee naar huis kan nemen als de les voorbij is.

Bekijk ter inspiratie hieronder een aantal voorbeelden: